Marina Punat je nastala leta 1964 in je ena najstarejših marin na hrvaškem. Marina Punat leži na jugozahodnem delu otoka Krk, ki je drugi največji otok v Jadranskem morju. Je druga največja marina, takoj za marino Dalmacija v Sukošanu.

Leta 2008, 2009 in 2010 je dobila nagrado za najlepšo hrvaško marino. Ponaša se z 850 vezi na štirinajstih pomolih za plovila do 45 m (z globino do 3 m) in strankam ponuja vse servisne usluge na enem mestu. V sami marini tako najdemo servis za jadrnice, bencinsko črpalko, trgovino z navtičnimi pripomočki, market, kopalnico in WC, restavracijo, pralnico in recepcijo z menjalnico.

mp1

Dobra povezanost otoka s kopnim, z mostom in avtocesto do samega otoka, trajektne povezave s sosednima otokoma Cres in Rab, mednarodno letališče Reka na samem otoku (samo 30 km oddaljeno od Punata), omogočajo gostom hiter in varen dostop. Otok Krk je od Ljubljane oddaljen manj kot 200 km in z avtom lahko to razdaljo prevozite v približno dveh urah.

Marina Punat je idealna izhodiščna marina za vaše jadranske avanture. Je namreč idealno izhodišče za raziskovanje severnega dela Jadrana in istrske obale. Lahko pa se odpravite tudi proti srednjemu delu, ki je prav tako hitro dostopen. Med plovbo pa lahko obiščete tudi ogromno malih, osamjenih zalivov, kjer si lahko privoščite kopanje ali piknik v družbi družine in prijateljev.

mp2

mp5

mp4

mp3