Laura Dekker je leta 2010 in 2011 sama objadrala svet. Pri svojih štirinajstih letih je tako postala najmlajša jadralka, ki se je sama podala na dve leti dolgo potovanje.

Rodila se je 20. septembra 1995 na Nizozemskem. Jadranje ji je bilo dobesedno položeno že v zibko, saj je bila rojena prav na jadrnici med potovanjem njenih strašev, kjer je preživela svojih prvih pet let življenja. Sprva je jadrala na jadrnici, ki sta ji jo posodila očetova prijatelja, kasneje pa si je z delom prislužila svojo prvo jadrnico Hurley 700, imenovano Guppy. ld2

Leta 2009 se je odločila za prvo samostojno potovanje, a so ji nizozemske oblasti preprečile nadaljevanje saj naj bi bila premlada. Odpravila se je proti Angliji, kjer se ji je pridružil oče in skupaj sta odjadrala nazaj na Nizozemsko. Vendar pa ji to ni vzelo zagona in leta 2010 je začela uresničevati svoje sanje. Na pot okoli sveta se je podala s svojo novo 12,3 metersko dvojamborno jadrnico Jeanneau Gin Fizz ketch, ki jo je prav tako poimenovala Guppy. Njena pot se je začela v Gibrarju in po 27.000 miljah končala na otoku Sain Maarten na Karibih leta 2011.

 Na pot se je odpravila z minimalnimi denarnimi sredstvi in si med potjo služila denar za nadaljevanje. Celotno popotovanje je posnela s kamero in tako ustvarila tudi dokumentarni film,  s keterim je opisala vse dogodivščine, ki jih je doživela v 518 dneh plovbe.

Oglej si posnetek na Youtube.

 Laura po osvojenem rekordu namesto nazaj na Nizozemsko, odplula naprej skozi Panamski prekop in Pacifik proti Novi zelandiji, kjer se je ustalila. Še vedno z možem Danielom živi na krovu svoje jadrnice Guppy in načrtuje nova popotovanja.

 

ld4

 

ld1ld5

ld3