V Düsseldorfu se je 21. januarja končal izbor za Evropsko plovilo leta 2017. Strokovno žirijo je sestavljalo 11 direktorjev in urednikov največjih evropskih navtičnih revij in izbrali so pet najboljših plovil leta 2017. Vsak član žirije je testiral vsa plovila v petih kategorijah v dveh tednih in na dveh različnih lokacijah.

Zmagovalci so po kategorijah postali:

Družinske jadrnice:

RM 970

Še enkrat je oblikovalec Marc Lombard dokazal, da je njegovo plovilo najboljše v razredu 30 čeveljskih jadrnic. RM 970 vsebuje vse kar potrebujete za zabavo na valovih. Jadrnica je ravno prav velika in vsestranska za družini prijazen cruiser.

Cena (brez davka): 120.417€

rm1

rm2

Performance potovalne jadrnice:

Pogo 36

Sodobna oblika 36 čevljev dolge jadrnice omogoča hitro jadranje in ogromno zabave. Izdelovalci so si prizadevali narediti kakovostno jadrnico z udobno notranjostjo za križarjenje in nastala je Pogo 36.

Cena (brez davka): 133.000€

pogo1

pogo2

Luksuzne potovalne jadrnice:

Oceanis Yacht 62

Beneteau je izdelal inovativno novo jadrnico, ki ima vplive iz sektorja motornih plovil.

Sodoben styling vključuje usnjene detajle v svetlem salonu in preproge v kabinah. Zadaj pa je garaža s praktičnim sistemom za spuščanje 2.85 metrskega gumenjaka. Luksuzna jadrnica je dokaz, da je podjetje Beneteau še vedno v svetovnem vrhu na področju izdelovanja plovil.

Cena (brez davka): 650,000€

beneteau-oceanis-yacht-62-1

Večtrupne barke/katamarani:

Outremer 4X

Katamaran Outremer 4X s svojo dolžino 48 čevljev lahko doseže tudi do 13 vozlov hitrosti, a še vedno ostane vodljiv in varen. Lastniku omogoča gladko, hitro in prijetno vožnjo – enostavno in stabilno plovbo.

Cena (brez davka): 689,000€

o4x1 o4x2

Specialne jadrnice:

Seascape 24

Zmagovalec v razredu specialnih jadrnic je jadrnica slovenskega proizvajalca Seascape 24. Je hitra potovalna jadrnica, ki se lahko prevaža po cesti in v vodo spusti po klančini. Na minimalistični jadrnici so štiri ležišča in ravno zato je primerna za krajša družinska jadranja. Podjetje Seascape se je po izboru vodilne evropske navtične revije Yacht v slabih osmih letih prebil med pet najbolj zaželenih blagovnih znamk hitrih potovalnih jadrnic.

Cena (brez DDV): 43.600 €

seas1 seas2