Letošnjo jesen bo podjetje Elan iz Begunj na sejmu v Parizu končno predstavilo svojo težko pričakovano performance plovilo GT serije. Prva izdelana iz serije GT je jadrnica GT5, ki meri 12,81 metrov in je naslednjica Elanovih jadrnic S5.

gt51Serija GT združuje najboljše oblikovalske in gradbene tehnike vseh do sedaj nagrajenih Elanovih plovil ter bo resnično edinstvena na trgu s področja načrtovanja, izvedbe, varnosti in udobja.

Jadrnica GT5 je zasnovana tako, da jo lahko preprosto obvlada tudi manjša posadka. Ves nadzor nad barko je mogoč s položaja krmarja v kokpitu in tako v centralnem kokpitu ni vse polno vrvi, kar omogoča večjo varnost posadke na plovilu. Velik in prostoren kokpit s kopalno platformo je namenjen uživanju z družino in prijatelji. Ravna oblika palube pa omogoča hiter in varen prehod naprej. Tam so postavijene velike blazine, ki so namenjene sončenju in uživanju.

Podpalubni prostor je edinstven v razredu performance plovil. Elanova oblikovalska ekipa je izdelala obrnjeno postavitev salona z ladijsko kuhinjo v sprednjem delu, kar zagotavlja optimalno izkoriščenost prostora v plovilu. Ladijska kuhinja v sprednjem delu plovila ponuja več prostora za shranjevanje. Plovilo se ponaša s svetlim, zračnim in prostornim dnevnim prostorom ter stojno višino več kot 2 metra.

GT5 je na voljo z dvema ali tremi kabinami in eno kopalnico z ločeno prho in možnostjo druge kopalnice z WC-jem spredaj ob lastniški kabini.

 

Tehnični podatki:

Dolžina: 12,81 m

Širina: 3,91 m

Vgrez: 2,20 m

Teža: 8.150 kg

Vodni tank: 270 l

Gorivo: 170 l

Motor: 27,9 kW/38 HP

gt52

gt53

gt56

Elan GT5 Press Release jun16

gt54