Podjetje Nautor’s Swan je ob svoji 50 letnici predstavil povsem novo živahno 50 čevljev dolgo one-design jadrnico ClubSwan 50. Prvič so tokrat oblikovanje barke predali v roke argentinskemu oblikovalcu Juanu Kouyoumdjianu, ki ga bolje poznamo tudi kot oblikovalca dirkalnih jadrnic IMOCA 60, Volvo 70 ter Rambler 88.       ns7

Nova jadrnica ClubSwan 50 ima moderen dirkalni videz, velik in pregleden kokpit z dvemi krmili, ki omogoča posadki enostavo gibanje zato je primerna tudi za manj številne posadke. Odlikuje jo očarljiv izgled in naravna eleganca laboda ter hitrost, ki omogoča lastniku neizmerne užitke ob jadranju. Čeprav je s svojimi 8,500 kilogrami za skoraj tono težja, kot prejšni modeli TP52, pa lahko pričakujete le še večje hitrosti pri plutju v smeri vetra. Trup, jambor, bum, kobilica in krmila so narejeni iz karbona zato je jadrnica bolj vodljiva in dosega večje hitrosti. Čeprav je zasnovana predvsem kot potovalna jadrnica, notranjost ponuja raven udobja in prefinjenosti, ki omogoča lažje upravljanje manjši posadki.

V notranjosti se nahaja prostorna lastniška kabina spredaj z dvojnima dodatnima ležiščema, ki se lahko tudi odstranita in manjša kabina zadaj. V prostornem in svetlem salonu sta dve zofi v obliki črke L. Zadaj na desni strani je tudi majhna ergonomsko oblikovana kuhinja, v sprednjem delu, ob lastniški kabini, pa je kopalnica z WC-jem.

Tehnični podatki:

Dolžina: 15,24m

Širina: 4,20 m

Vgrez: 3,35 m

Teža: 8.500 kg

Vodni tank: 500 l

Gorivo: 300 l

Motor: Volvo D2-75  55 kW/75 HP

ns5

ns4

ns2

ns1

ns6

ns3