Jeanne Socrates bo spet poizkušala podreti rekord kot najstarejša oseba, ki bo sama preplula pot okoli sveta. Ta rekord je postavila že leta 2013, ko je pri svojih 70 – ih letih in 325 dneh postala najstarejša ženska na svetu, ki je samostojno, neprekinjeno in brez pomoči prejadrala pot okrog sveta.

75-letna lastnica Guinnessovega svetovnega rekorda je z njeno 11,5 metrsko jadrnico Nereido 5. oktobra 2017 štartala iz mesta Victoria, British Columbia. To je že njen četrti samostojni poizkus postati najstarejša oseba, ki je kdajkoli preplula svetovna morja.

Sedanji imetnik Guinnessovega svetovnega rekorda je japonski jadralec Minoru Saito, ki je imel 71 let, ko je preplul samostojno pot okoli sveta na svoji 50-metrski jadrnici Shuten-doji II 6. junija 2005.

Jeanne Socrates je pred tem poskusila podreti rekord že oktobra 2016 vendar je bila je prisiljena zaključiti potovanje z 11,5 metrsko jadrnico Najad 380 Nereida saj jo je ujela nevihta in veter, ki je pihal s hitrostjo 45-60-vozlov. Nevihta je povzročila škodo na jadrnici in jo prisilila, da se vrne v pristanišče. Ponovno se je odločila za pot novembra 2016, a je bila tudi tokrat prisiljena pristati v San Diegu zaradi nujnih popravil. Jeanne je takrat opisala to potezo kot “bolečo, a neizogibno odločitev”.  Ko so bila popravila končana, je bilo že prepozno, da bi začela znova.

Jadrnica Nereida je sedaj popravljena in v dobri formi za njen tretji poizkus, ki se je začel to jesen. Potovanje naj bi predvidoma trajalo osem mesecev.

Pot planira južno preko Cape Horna in ostalih štirih rtov (Cape Agulhas, Cape Leeuwin, South East Cape, South West Cape) v Južnem oceanu. Od tam bo odplula preko Nove Zelandije ter se vrnila na izhodiščno točko v mesto Victoria, British Columbia, v Kanadi.

Poleg naskakovanja Guinnessovega rekorda, bo zbrala denar za organizacijo RNLI, ki rešuje življenja na morju.